Inredningsinspiration

Inredningsinspiration i Shabby chic, Brocante chic och industristil

Här hittar du bilder och lite annat smått och gott som förhoppningsvis kan inspirera till nya ideér i ditt hem!

Brocante chic

Skir romantik möter rått och rustikt. Tunna spetsgardiner som silar ljuset så vackert, till det en gammal väderbiten trälåda med olivträd i fönstret. En vit tygsoffa med kuddar i grovt ofärgat linne – ett vackert gammal bord i slitet vitt med mycket patina med mjuka former eller för att ruffa till det lite, använd en gammal sliten pall med hjul.

Creations by Lis Brocante chic

Ett maffigt plåtskåp i hallen till kläder, häng ett vackert gammalt spetslinne utanpå som bryter av det råa. Ett vackert gammalt köksbord väl slitet med ljusstakar i järn eller en stor kandelaber och stolar i plåt blir en fin blandning. Trasmattor i mjuka pastellfärger, man kan sy ihop flera stycken och få en enda stor läcker matta till vardagsrummet.

Creations by Lis Inspiration Brocante chic 2

Tänk vitt som bas, pasteller, kandelabrar, rosor, spets, rå metall, rost och trä. För att undvika att det bara ser rörigt ut, utgå från en basfärg, vitt är ju aldrig fel, samla saker, det är mycket mer effektfullt om du ställer tex många ljusstakar på ett bord än om du sprider ut dem en och en, det gör också att det ger ett mer samlat och harmoniskt intryck. Plast – helst inte, behöver du en sopborste? Varför inte köpa en vacker i trä istället för de fula i plast…

Creations by Lis Inspiration Fransk industristil

Shabby chic

Kök

Mycket vitt, måla om gamla möbler vita men ett måste är att slipa dem så de ser vackert slitna ut, man kan väl egentligen säga att det handlar om återvinning..from trash to treasure. Pastellfärger ger en färgklick till allt det vita… Lite romantik, fattigmanssilver, gamla serviser och bestick. Mårbackapelargon är helrätt i fönstrena, järnfriser gör fönsterna vackra utan gardiner. Torkad lavendel som rumsdoft hemma.

Creations by Lis Inspiration Shabby chic Kök

Shabby chic

Badrum

I badrummet om man har plats är ett badkar med lejontassar helrätt. Golv i trä eller svart/vita plattor passar fint. Har man en duschkabin kan man hitta gamla höga fönster och hänga dem på sidorna för att få fram den rätta Shabby chic stilen..och för den rätta stämningen, en golvkandelaber!

Creations by Lis Inspiration Shabby chic Badrum

Shabby chic

Vardagsrum

Kristallkronor, olivträd, mycket vitt, tallrikshyllor, fil de fer (trådslöjd), soffbord av pallar, linnetyger…Ljust och luftigt, gamla skavda möbler och ljusa textilier och ljusstakar inte att förglömma. En liten bukett färska blommor varje vecka till sig själv gör så mycket!

Creations by Lis Inspiration Shabby chic vardagsrum

 

Shabby chic stuga

En kavalkad av bilder från en liten stuga i sann Shabby shic stil

Creations by Lis Inspiration Shabby chic Stuga

Creations by Lis Inspiration Shabby chic Stuga 2

Creations by Lis Inspiration Shabby chic Stuga 3

2 Responses to Inredningsinspiration

 1. Lisa 20 februari , 2015, 14:02 at 14:02 #

  Tack så jättemycket Marita, det värmer mitt hjärta att höra.

  Jag jobbade också på kontor innan men så hände något i mitt liv som fick mig att tänka efter och då bestämde jag mig för att våga ”hoppa” och det är fantastiskt, så klart en massa oro för ekonomi och så men man kommer på lösningar som gör att allting löser dig, ibland i sista sekund men det går och nu känns det inte som jag har ett jobb eftersom jag älskar det jag gör :)
  All lycka till dig om du ”hoppar”

  Kram Lisa

 2. Marita 20 februari , 2015, 13:55 at 13:55 #

  Underbara bilder! Jag drunknar av hänförelse! Min största önskan är att få jobba i denna miljö (annat än som sekreterare i dagsläget!)
  Harmoni, värme, känslor, lugn…..kan inte hitta nog med ord för att beskriva mitt innersta när jag ser detta.
  Du är onekligen i DITT Mekka

Kommentera