Shabby chic inredning

Shabby chic inredning

Shabby chic inredning präglas av mycket vitt, främst matta färger, måla om gamla möbler vita men ett måste är att slipa dem så de ser vackert slitna ut, det gör man genom att lägga flera lager av gråa och vita färger ovanpå vandra för att sen slipa ner de översta lager. På så sätt får man fram en sliten yta. Man kan väl egentligen säga att det handlar om återvinning… from trash to treasure. Pastellfärger ger en färgklick till allt det vita… Shabby chic inredning ger ditt hem ett härligt lugn känsla fylld av passion och flärd. Shabby chic går lätt att kombinera med Lantlig inredning och även med Industristil.

Vill du se mer av Shabby chic inredning klicka här.

Här är ett utval av produkter:

Shabby chic kök

Skira spetsgardiner i fönstret, fattigmanssilver, gamla serviser, skärbrädor i porslin,  korgar för grönsaker i fil de fer (trådslöjd) och silverbestick. Mårbackapelargon blir vackert i fönsterna, vill du inte ha gardiner kan du istället ha järnfriser som gör det där lilla extra för fönstret. Som rumsdoft passar torkad lavendel och när du ändå håller på med lavendel kan du passa på att göra lavendelsocker.

Shabby chic badrum

Ett fristående badkar med lejontassar passar som handen i handsken i ett badrum med lite shabby stil. Golvet får gärna vara i  i trä eller svart/vita plattor passar också fint in. Häng duschdraperier i vitt och utanpå det kan du hänga spetsgardiner, bara för känslans skull, och för den rätta stämningen och om plats finnes så är en golvkandelaber makalöst vacker eller en kristallkrona i taket.

Shabby chic vardagsrum

Mycket vitt, olivträd för att få in den där grågröna vackra färgen, tallrikshyllor med gamla vackra tallrikar, kristallkrona i taket, soffbord av pallar, eller något snirkligt i rokokostil. Rustika linnetyger…det ska kännas ljust och luftigt men ändå med en viss rustik känsla. Gamla skavda möbler och ljusa textilier och ljusstakar inte att förglömma. En liten bukett färska blommor varje vecka till sig själv blir pricken över i:et!

Inga kommentarer än.

Kommentera